March 26, 2012

Cuppies for RISM Johor - AGM

23/03/12

48 cuppies with edible ordered by Dr Maizon on behalf of RISM Johor for their Annual General Meeting.

Dr Maizon requested different flavours for each set :)

So, ada blueberry/buttercream, carrot walnut/cheesy, choc/marshmallow/ganache, vanilla cc/ganache.

Happy munching..

Thks Dr. for the order.






Selingan sebentar...

Saya ingin meminta maaf pd mereka2 yg ordernya terpaksa saya tolak akhir2 ini.

Kepada yg sms/ telefon utk personal class, saya minta maaf..masa tidak mencukupi..

Seperti yg saya maklumkan pd awal tahun 2012, saya sibuk menguruskan anak2, esp anak sulung yg baru masuk sekolah Convent darjah 1 & sekolah agama.

Dimana, saya sibuk menjadi driver kepada anak dan saya sendiri sibuk dengan kelas utk diri sendiri di sebelah petang.

Kalau cuti sekolah pula, saya selalunya tiada di JB kerana meluangkan masa bersama keluarga.

Jadi, saya minta kerjasama, jika anda ingin menempah kek dari WS Bakery, sila buat tempahan sekurang2nya 5 hari sebelum supaya saya dapat buat perancangan terlebih dahulu..

Mulai dr bulan Mac ini juga, saya telah meminta deposit drpd pelanggan2 baru yg menempah..kecuali pelanggan2 lama @ yg sudah saya betul2 kenal.

Ini adalah kerana, pada bulan lepas, saya telah diTIPU oleh Pak Andam dr Pasir Gudang. Saya kenal Pak Andam tu, dah pernah berurusan sebelum ini walaupun pernah dia batalkan tempahan di saat2 akhir, pernah buat rambut di saloon lamanya di sebelah Hospital Penawar & dah jumpa 2-3 kali sebelum ini..manis mulut bak tanam tebu di tepi bibir :)

Kek2 fondant yg diorder telah saya siapkan, tapi tidak diambil..kemudian berjanji pula nak bayar kos dan mengambil kek2 dummy minggu berikutnya....sekali lagi saya ditipu :(

Kes ni, buat saya tawar hati untuk meneruskan blog ini, tapi, Alhamdulillah, kerana dorongan Mak/Abah & suami serta minat, saya cuba teruskan walaupun dengan perlahan2..

Lumrah alam..macam2 manusia kita akan jumpa & berurusan dengan..ada yg ikhlas, ada yang tidak jujur..saya x sangka, sama2 Melayu pun nak buat macam ni..

Allah itu Maha Adil..Insya-Allah, setiap yang kita lakukan (baik mahupun buruk), pasti akan mendapat balasan..

Lastly, saya jadikan kes ini sbg pengajaran di masa depan & terima kasih semua.. Jangan serik ya :)

4 comments:

UmmiQusyairi said...

Salam,
Kak,, jangan putus asa,,
Saya hari2 tengok blog akak, tertanya-tanya kenapa takde update produk baru.. Saya terfikir maybe akak busy,, Tapi tak sangka begini ceritanya,, Jangan putus asa yek kak.. Dugaan dalam berniaga,, Saya suka tengok design kek akak.. Semua cantik.. Kek akak sedap banget.. Jangan patah semangat,, Cekalkan hati,, Biar orang buat kita, jangan kita buat orang,, Teruskan usaha kak,,,

INFINITY Cupcakes said...

Salam Wan...lar I mmg dari dulu mintak customer on9 kan dulu wan duit baru I proceed with their order. Pernah gak kena dulu twice..memang serik... Hanna dah std 1 ya ..wah kejap je ek? You commuting fm ST to Convent daily ,..wah penat tu ...si adik brp tahun ek?

Wan Suhaila said...

Salam Ummi Qusyairi..

Alhamdulillah & thx dik...menjenguk blog akak n bagi akak semangat :)

Insya-Allah, akak akan teruskan..kecil dugaan Allah bagi kat akak kalau dibandingkan dengan orang lain kat luar sana ;)

Awak pun sama, teruskan usaha dengan kek2 ya...thx.

Wan Suhaila said...

Wslm Linda...

X sangka kena akhirnya..selama ni, malas nak minta deposit, sebab kita percaya takkan lah orang nak tipu :(

Kalau setakat short sikit tu, dah 2 kali juga kena..tapi, halalkan jelah..

Yup, hannah dh std 1 tahun ni..kejap memang..merangkap driver skarang ni, sek agama, mengaji, convent.. Nasib baik tukar2 dgn kawan kat ST ni, anak dia pun sama semua.. Baru 2 bulan start :) kalau x, memang penat sungguh..

adik dia dah 4 tahun..baru td daftar nak masukkan tadika kat depan ni..next week, april start.. Sibuk nak gi sekolah juga...

Lama x jumpa, u ok? Banyak buat kelas sekarang ;) keep it up..i x sempat, kadang2 tu, kek buat in btwn jadi driver..tu yg slow sikit ...